Om företaget

Om mig

Jag som driver detta företag heter Isabella Ronström Frejd. Jag har alltid älskat att skapa saker och brinner för det genuina hantverket

Jag startade företaget 2015 i min källare på Närkegatan 13 i Visby. Jag startade först som Ronströms Ramar men döpte om företaget 2020 till Wisby Ram & cykel, då vi 2017 också började med cykeluthyrning.

Jag har hela mitt liv hållit på med olika hantverk och älskat att skapa saker med mina händer. Min stora dröm har alltid varit att få hålla på med någon form av hantverk. Jag har gått Vävlinje på Hemsefolkhögskola och har även studerat Arkeologi vid Gotlands högskola.

wisby-ram-cykel-isabella-2020-beskuren.4500px-foto-bildvision-gn-6X7A8548
wisby-ram-cykel-arbetsplats-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8846

2015 fick jag möjligheten att våga satsa på min dröm.
Att få arbeta med något man älskar, och jag har inte ångrat en enda dag sedan dess.

Det finns något fantastiskt med att få äran att göra det där sista touchen som gör en blid till en tavla. Det är underbart att se alla fantastiska bilder som kommer in och få hjälpa kunderna att få till just rätt ram till deras tavla. det finns den där rätta ramen till varje tavla och det känns så härligt när man hittar den.

Ramverkstaden

wisby-ram-cykel-arbetsplats-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8839

Min man kom med iden om ramverkstad, då han också brinner för det genuina hantverket. Han har stöttat mig sedan starten av företaget. Vi driver företaget från våran källare i huset vi bor i.

Vi köpte en komplett ramverkstad från Kjell, han har lärt mig mycket och bra kunskap om inramningar och maskiner.

Han har hela tiden varit min mentor och jag har alltid kunnat fråga honom om allt.

Wisby ram och cykel drivs som ett familjeföretag där hela familjen är involverad på olika sätt, vi stöttar och hjälper varandra att driva företaget framåt.

Jag har 100 % nöjd kund garanti och vill att alla ska vara nöjda med mitt jobb.

Jag har gått ett flera utbildningar i rammakeri och är nu även kursledare för andra som vill lära sig yrket

Utbildningarna jag har gått ordnas genom Glasbranchföreningen. De erbjuder även certifiering av företag så jag är en certifierad konstinramare.

wisby-ram-cykel-arbetsplats-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8817

Cykeluthyrningen

wisby-ram-cykel-familj-norderstrand-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8296

2017 startade vi cykeluthyrning som också drivs från vårt hem.

Tanken var att erbjuda cyklar till ett pris av 100 kr per dygn. Vi har nu 50 cyklar som vi hyr ut på sommaren. Våra cyklar är pålitliga och godkända. Vi har även några cykelkärror om man skulle vilja cykla långt och kunna ta med sig utrustning.

Vi har även några cyklar av en mindre modell den är vikbar så man kan lätt ta den med sig den går även bra att justera så den passar barn från ca 9 år.

wisby-ram-cykel-norderstrand-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8147

Utbildningar / meriter

2015 i mars startade jag företaget.

Under 2016 påbörjade jag min resa för att bli en ännu bättre på inramningar detta genom att gå den första av tre kurser som ordnas av Glasbranschföreningen.

Första delen handlar om papperskonst och hur man monterar fast bilder utan att göra någon åverkan på bilderna. Man får lära sig om olika lim och tekniker för att hantera konst på ett riktigt sätt.

2017 gick jag andra delen av kursen. Den handlar om hur man monterar broderier och konstverk på duk. Det finns en hel del saker man ska tänka på när man arbetar med textilier.

2018 gick jag tredje delen, den handlar om hur man ramar in objekt. Det är möjligt att rama in nästan vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränser.

2018 blev jag certifierad konstinramare.

2020 står jag omnämnd i tidningen Residence där jag ramat in bilder som är i en artikel om sommarhus på Gotland. En tavla gör så mycket med ett rum. Den sätter tonen för rummet och med bild och passande ram skapar du en känsla i ett rum.

wisby-ram-cykel-tidskrift-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8643
wisby-ram-cykel-tidskrift-2020-foto-bildvision-gn-6X7A8649
Certifierad konstinramare

Vinnare av 2016 utbildningsstipendie utdelat av Företagarna.

Ronströms Ramar, Isabella Ronström
Juryns motivering:
Att starta ett företag utan specifik utbildning inom området – visst går det. Med tålamod och en stark vision kommer man en bra bit på vägen. Lägger man sen till en vilja att även få ett skriftligt bevis för sitt hantverkskunnande så ökar chansen att lyckas.

I vår digitala tillvaro känns det otroligt viktigt och mycket roligt att uppmuntra någon som vill ta ett hantverkskunnande inom gammal teknik på allvar och förvalta det väl.

Isabella har redan påbörjat resan mot Gesällen för inramningsyrket. Nu hoppas vi återstående kurser tar henne hela vägen fram...

...Lycka till och grattis säger vi på Företagarna Gotland till våra vinnare!

2015 gjorde jag en rolig marknadsföringsgrej. Kronprinsessan Viktoria och Daniel var på besök på Gotland. Då åkte jag ut till Södra hällarna där de skulle vara och överlämnade en inramad LP-skiva med Pippi Långstrump till dem. De tog emot den och jag fick veta att Estelle älskar Pippi. Några år senare när Oskar kom kontaktade jag hovet och frågade om han ville ha en tavla och det ville han så han fick en med Emil i Lönneberga.

Skrolla till toppen